Podeli
Foto: EPA-EFE/ERIC GAILLARD

Francuska je ponovo na udaru terorističkih organizacija, rekao je predsednik Emanuel Makron nakon dva krvava napada koja su od jutros potresla ovu zemlju.

Pročitajte još:

“Francuska je napadnuta zbog svojih vrednosti, sloboda i naše želje da ne pokleknemo pred terorizmom”, rekao je Makron i istakao da su za današnje napade odgovorni “islamski teroristi”.

Posetivši Nicu nakon današnjeg smrtonosnog napada, Makron se obavezao da će rasporediti još hiljade francuskih vojnika da zaštite ključne lokacije, uključujući bogomolje i škole. Najavio je da će se na ulicama Francuske naći još hiljade vojnika, a francuski mediji prenose da će “sutra će biti održan Savet odbrane na kojem će biti preduzete nove mere”.

Predsednik je stigao u Nicu gde se jutros oko 9 časova dogodio prvi napad, kada je nepoznati muškarac ubio tri osobe u crkvi Notr Dam. U napadu su stradale dve žene, jednoj je odsečena glava, i muškarac, koji je čuvao baziliku. Napadač, koji je prema još nepotvrđenim informacijama imao i pomagača, ranjen je i prebačen u bolnicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar