Demonstracije u Izraelu Foto: Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Na sinoćnjem protestu u Tel Avivu učestvovalo je oko 280.000 ljudi, što je najveći skup u u toj zemlji u poslednjih godinu i po dana, a procenjuje se da je još 200.000 ljudi učestvovalo u protestima u gradovima širom zemlje.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu “zabrinut“ je zbog masovnih antivladinih protesta u zemlji do kojih je došlo zbog neuspelih pregovora o oslobađanju talaca koje je držao Hamas i o prekidu vatre, preneo je Tajms of Izrael pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Na protestu u Tel Avivu došlo je do sukoba policije i demonstranata, na koje su pripadnici snaga bezbednosti bacili šok bombe, nakon što su demonstranti blokirali autoput Alajon.

Uhapšeno je najmanje 20 demonstranata. Do protesta je došlo nakon što je izraelska vojska locirala tela šest talaca u Pojasu Gaze u subotu uveče.

Pročitajte još:

Istovremeno, porodice sedam američkih talaca koji se i dalje nalaze u enklavi danas su u saopštenju zahtevale od premijera Benjamina Netanijahua da sklopi dogovor o povratku talaca i primirju.

Izraelska vojska je takođe pronašla telo američkog taoca Herša Goldberga Polina, a američki predsednik Džozef Bajden je razgovarao sa njegovim roditeljima kako bi “izrazio saučešće zbog ubistva njihovog sina od strane Hamasa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare