Milojko Spajic Ministar finansija i socijalnog staranja CG
Milojko Spajić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Ministarstvo unutrašnjih poslova u ponedeljak će pozvati Milojka Spajića da se izjasni povodom navoda o prebivalištu u Srbiji, javila je Radio televizija Crne Gore.

U međuvremenu, Agencija za zaštitu ličnih podataka pokreće nadzor nad radom Državne izborne komisije.

Kako je rečeno iz Državne izborne komisije sutra će biti održana sednica na kojoj će raspravljati o kandidaturi Milojka Spajića, koja je podneta kasno sinoć.

U međuvremenu su MUP-u prosledili dokument iz Srbije u kojem se navodi da Spajić ima prebivalište u toj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz Ministarstva su za RTCG rekli da će najverovatnije u ponedeljak pokrenuti upravni postupak i pozvati Milojka Spajića da se izjasni u vezi s tim navodima.

Glavna tema današnje sednice Saveta Agencije za zaštitu ličnih podataka bila je da li je Državna izborna komisija time što je izbornoj komisiji Srbije poslala podatke Milojka Spajića i Andrije Mandića prekršila zakon.

„Savet je doneo jednoglasno odluku da pokrene proceduru nadzora nad radom Državne izborne komisije radi utvrđivanja činjeničnog stanja u vezi sa Andrijom Mandićem i Milojkom Spajićem. Kada naši kontrolori izvrše nadzor i prikupe dovoljno dokumenata, mi ćemo na nekoj od narednih sednica doneti odluku u odnosu na činjenično stanje“, rekao je član Saveta Agencije za zaštitu ličnih podataka Zoran Vujičić.

Iz Državne izborne komisije su najavili da će se o svemu izjasniti nakon što zvanično počne nadzor, prenela je crnogorska televizija.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar