Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika Pokreta Evropa sad i nosilac liste PES na lokalnim izborima u Podgorici, Jakov Milatović, saopštio je da taj pokret i njegov lider Milojko Spajić “nisu pokazali potrebnu dozu odgovornosti” u situaciji nastaloj nakon što je RIK Srbije obavestila DIK Crne Gore da kandidat PES na predsedničkim izborima u Crnoj Gori ima prebivalište u Beogradu.

“Mislim da je cela situacija ispala puno gora nego što možda i jeste. Nažalost, ni gospodin Spajić ni mi kao partija nismo pokazali potrebnu dozu odgovornosti da adekvatno upravljamo situacijom”, napisao je Milatović na Tviteru.

Milatović je ocenio da je “relativizovati sve ovo pogrešno ponašanje, koje nije u skladu sa vrednostima koje promovišemo”.

“Jedino ispravno je izvinjenje građanima od kojih neki, s pravom, smatraju da su obmanuti“, napisao je Milatović i dodao da mora da prizna da nije srećan zbog svega, prenosi Glas Amerike.

Milojko Spajic Ministar finansija i socijalnog staranja CG
Milojko Spajić Foto:Vlada Crne Gore/GOV.ME/S. Matić

On je, međutim, naveo da “i dalje veruje da je Pokret Evropa sad, kao i gospodin Spajić, uz sve naše mane, ali i vrline, najbolja ponuda na političkoj sceni”.

“Moramo naučiti iz greške, i nastaviti da radimo za bolju, bogatiju i pravedniju Crnu Goru“, zaključio je Milatović.

Nakon što je RIK Srbije, na zahtev crnogorskog DIK-a utvrdio da Spajić ima prebivalište u Srbiji, MUP Crne Gore zatražio je od srpskih kolega informaciju o tome da li predsednički kandidat PES ima državljanstvo Srbije, i najavio da bi, shodno zakonu, u slučaju da se to utvrdi, on morao da se opredeli za jedno od dva državljanstva.

Spajić je sinoć agenciji MINA potvrdio da je imao srpsko državljanstvo i da je podneo zahtev za ispis, kao i da nema prebivalište u Srbiji jer ga je odjavio.

PROČITAJTE JOŠ:

“Ceo život sam crnogorski državljanin i imam sve formalno-pravne uslove da budem kandidat za predsednika Crne Gore, jer sam rođen u ovoj zemlji i duže od deset godina imam prijavljeno prebivalište u Crnoj Gori”, naveo je Spajić.

Prema Ustavu Crne Gore, za predsednika države može biti biran crnogorski državljanin koji ima prebivalište u Crnoj Gori najmanje deset u poslednjih 15 godina.

Pored Spajića, kandidaturu na izborima najavili su lider Demokratskog fronta Andrija Mandić, Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i lider novoformiranog Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić.

Očekuje se da će narednih dana ime svog kandidata na izborima zakazanim za 19. mart saopštiti i Demokratska partija socijalista aktuelnog predsednika Mila Đukanovića, kao i Demokratska Crna Gora.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar