Milo Đukanović Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smeju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim, saopštio je danas Milo Đukanović, predsednik Crne Gore.

On se kako je saopšteno iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore obratio povodom aktuelne epidemiološke situacije.

„Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti“, istakao je Đukanović.

On je rekao da je za nesto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo preko 1.000 građana Crne Gore.

Pročitajte još:

„Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemaljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost. Zato apelujem na državne institucije na svim nivoima, na sve društvene subjekte i građane da se vratimo onim aktivnostima i odgovornom ponašanju kao u prvom talasu epidemije, što nam je omogućavalo podnošljivu kontrolu situacije“, istakao je Đukanović.

On je dodao da su više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

„U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primena adekvatnih epidemioloških mera, efikasna i delotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspeli u tome moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, kazao je Đukanović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar