Foto: mitropolija.com

Na Svetosimeonovskom saboru u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici kršene su mere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa. Merama Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa koje važe do 10. marta propisano je da su verske zajednice obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Saboru su, kako piše na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, prisustvovali i predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, generalni sekretar Vlade Božidar Milonjić i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović, pišu „Vijesti“.

U Hramu se nije poštovala distanca, a ni premijer Krivokapić i niko od sveštenika nije nosio masku, iako je to obaveza u zatvorenom prostoru.

Merama Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa koje važe do 10. marta propisano je da su verske zajednice obavezne da aktivnosti prilagode aktuelnoj epidemiološkoj situaciji.

Inače, premijer je pre samo nekoliko dana saopštio da se država mora poštovati, s posebnim osvrtom da se svi moraju pridržavati propisanih mera

Ranije danas, crnogorska Komisija za zaštitu stanovništva od kovida-19, odlučila je da proglasi karantin u šest opština u Crnoj Gori, a mera karantina je produžena u Budvi i Tivtu.

 

****

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar