Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Trenutni saziv Skupštine najveći je politički problem u Crnoj Gori i to je svima jasno, kazao je jedan od lidera pokreta Evropa sad, Jakov Milatović.

„On u prethodne dve godine nije mogao da izrodi stabilnu Vladu, godina mu je trebala da izabere Tužilački savet, Sudskog saveta još nema, ni sudija Ustavnog suda“, rekao je Milatović na pres konferenciji.

Istakao je da je jedini način izlaska iz krize promena trenutnog saziva Skupštine, što je, kako je kazao, moguće na izborima, prenose Vijesti.me.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Milojko Spajić, jedan od lidera pokreta Evropa sad, podsetio je na sve teškoće koje su imali dok su bili u Vladi i koliko je napadan program Evropa sad.

„Taj zamajac koji smo pokrenuli već usporava zbog loše sezone, prekinutog niza reformskih koraka koje smo počeli… U julu ćemo verovatno imati deficit“, rekao je on.

„Crnoj Gori treba novi saziv Skupštine i želimo da ti izbori budu što pre. Naš predlog je da ti izbori budu 23. oktobra sa lokalnim izborima“, poručio je Milatović.

Foto: gov.me

Podsetio je da je juče nepoverenje Vladi izglasalo 50 poslanika i ono što se juče desilo je, kako je rekao, jedino što se moglo desiti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pozdravljamo odluke Demokrata, Ujedinjene i Prave Crne Gore… Ono što se desilo je jedino što se moglo desiti. Četrdeset treća Vlada se ‘grba rodila’, a kako je nastala, tako se i ugasila“, kazao je Milatović.

On je dodao da je 43. Vlada nezakonito izabrana, da su namerno i svesno neustavno odloženi izbori, čime je produžena vlast Demokratske partije socijalista u velikom broju opština.

Naveo je i na mnoga, kako je kazao, problematična kadrovska rešenja 43. Vlade, „što je najbolji dokaz da je Vlada koja je juče pala, bila vlada DPS-a“.

„Jako je loše ovo što se poslednje desilo – izglasavanje zakona o Zeti, kako bi se omogućilo DPS-u da ostane na vlasti, a Građanski pokret URA da pređe cenzus“, kazao je Milatović.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar