Marko Milačić
Marko Milačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Crnogorski političar Marko Milačić, predsednik partije "Prava Crna Gora" oglasio povodom aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori i izglasavanja nepoverenja Vladi premijera Dritana Abazovića.

„Od samog početka ovog performansa oko izglasavanja nepoverenja 43. Vladi Dritana Abazovića, ‘Prava Crna Gora’ je znala da su za Dritana Abazovića i Vladimira Jokovića udobnije fotelje u neustavnoj, pa čak i oborenoj Vladi, sa onim ministrima koje su dogovorili sa DPS-om, nego dogovor za stolom 30. avgusta u kome je njihov kvantitet, ali i kvalitet inferioran u odnosu na političku pohlepu i narasle apetite“, rekao je on.

Istakao je da je bilo jasno i da je „Prava Crna Gora“ bila svesna da je DPS predao inicijativu za nepoverenje 43. Vladi da bi zadovoljio svoje biračko telo kojem nema spasa, a da bi URA i SNP tim fingiranim „žrtvovanjem“ opet prevarili svoje biračko telo, a da bi svi u konačnom, u tehničkoj Vladi, bez Ustavnog suda koji je jedan od organa izbornog procesa, svi vršili zajedno vlast i dogovorno sedeli u foteljama, bez i najmanjeg pritiska svojih birača, pa čak u ulogama političkih heroja, a za izigrane građane, kao tobožnji međusobni protivnici.

Marko Milačić
Marko Milačić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

„Tako je druga prevara, postala veća od prve, kada je smenjen Aleksa Bečić i kada je smenjen Zdravko Krivokapić, odnosno kada je srušena većina 30. avgusta. Ne zaboravimo da je pre samo nekoliko dana ova grupa u okviru i dalje postojeće Vlade i njene koalicije, otrgla Zetu Podgorici usred izbornog procesa, radi izbornog inžinjeringa naručenog od DPS-a, za izbore u Glavnom gradu, strateškoj kičmi Crne Gore“, rekao je.

Dodao je da je Dritan Abazović, nedeljama do sinoć imao pravo da razreši „nelojalne“ ministre pre svih Raška Konjevića i Ranka Krivokapića, a zatim i druge kao što je Filip Adžić i njemu sličnih, što zaverenički i svesno nije učinio. Čak ni time nije hteo da pokaže da je voljan da ostavi prostor za proklamovanu „rekonstrukciju“, istakao je Milačić.

„Dritan Abazović je sa Vladimirom Jokovićem odlučio da ostane u Vladi sa svim svojim ministrima koje je izabrao i dogovorio sa DPS-om, doslovce sa svim pojedinim ministrima imenom i prezimenom. Zbog toga je Abazović rekao da URA i SNP ni pod kojim uslovima neće sesti za sto sa pobjednicima 30. avgusta, radi formiranja Vlade koja se neće dogovarati sa DPS-om. Ipak, ako biramo između ovakve neustavne Vlade u punom mandatu, i ovakve Vlade u tehničkom mandatu, ova u tehničkom je za korak bliža 30. avgustu“, naveo je.

Foto: gov.me

Naglasio je da će ipak njenim obaranjem većina konstituenata 30. avgusta biti bliži zajedničkoj saradnji i morati da dođe za pregovarački sto. Druga korist izbora „manjeg zla“ je u tome što su izbori ipak izvesnija alternativa kod tehničke Vlade, nego kod Vlade u punom mandatu, ističe Milačić.

„Dakle, nije još vreme za slavlje zbog pada Vlade izabrane od DPS-a, URE i SNP-a, ona je još uvek tu, svi ministri koje je izabrao DPS su još uvek tu i oni zajedno vode državu i planiraju nastavak saradnje i kada se dese izbori, što dokazuje proterivanje Zete, ostanak svih ministara i bežanje od dogovaranja sa pobednicima 30. avgusta“, naveo je.

PROČITAJTE JOŠ:

Ističe, da ono što je danas drugačije je to da u Skupštini postoje snage pobednice 30. avgusta koje su bile čvrste i nepokolebljive u glasanju protiv ovog političkog Frankenštajna, bez obzira na krajnje vruće krompire u vidu teatralnih prozivki kriminalaca (protiv kojih ništa nije urađeno i koji uprkos naviklim prozivkama uredno posluju i dobijaju nove poslove od iste te Vlade Dritana Abazovića), bez obzira na lažne pozive na dijalog, pregovore i kompromise kojima je vršen veštački pritisak na poslanike da se obeshrabre i da se unište njihove političke pozicije.

„Od sutra kreće novi dijalog i početak novog dogovora koji će osloboditi Crnu Goru od političkog besmisla na čijem čelu stoje premijer, ministri i oni koji su ih tamo izabrali, koji svesrdno lažu i varaju svoje birače. Ako samo jedno slovo ovog stava Prave Crne Gore nije tačno, neka URA i SNP, pomognu da se formira 44. Vlada Crne Gore, dok je Prava Crna Gora spremna da takvu Vladu i manjinski podrži, bez i jedne fotelje, u korist svih građana koji su glasali i pobedili 30. avgusta“, zaključio je Milačić.

Dodao je da će „Prava Crna Gora“ biti konkretna, i jednako čvrsta kao kada je napadala već čuveni, kak kaže, izdajnički Memorandum URE i SNP-a, kada je branila većinu 30. avgusta, kao i kada je podigla ruku za nepoverenje Vladi koja je srušila izbornu pobedu, i koja nastavlja da je ruši, uveliko najavljenim bežanjem od pregovaračkog stola i sedenjem u tehničkoj Vladi sa ministrima koje je dogovorila sa DPS-om.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović opleo po Nenadu Čanku: Taj će sve da uradi za 500 evra

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar