Zoran Milanović Foto: EPA-EFE/MARTIAL TREZZINI

Nakon učestvovanja na konferenciji o održivom razvoju predsednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je za medije izbore u BiH.

„Ovo je fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti“, rekao je Milanović.

„HDZ nije jednako hrvatski narod“, rekao je i dodao kako je HDZ dobro prošao u županijama gde su Hrvati, prenosi 24sata.hr.

„Opet je izabran Komšić, 1.5 godinu dana ppokušavam vikati o ovoj temi. Uspeš, vidiš da postoje planovi da se Hrvati marginaliziraju, uporno se ne sprovodi odluka Ustavnog suda – odluka Ljubić“, rekao je Milanović.

„Ako Plenković želi biti zaslužan za to, neka bude. Šta je uradio Šmit? On je zadnji dan doneo neku odluku kojom je kao spasio Hrvate. Nigde u tim odlukama nema reference na slučaj Ljubić, jer ako se na to referira, onda moraš maknuti Komšića“, rekao je Milanović.

„Čović je dobro rekao: Plenković s ovim nema veze. Ja bih verovao Čoviću. Ovo je jedno veliko, drsko, bezobrazno ništa“, dodao je.

„Hrvatska je ovo mogla rešiti, delovanje pre svega Plenkovićeve vlade“, rekao je i dodao kako je to katastrofa hrvatske spoljne politke.

PROČITAJTE JOŠ:

„HDZ je prikupio orahe, zimnicu, feremntirano voće, to će trajati neko vreme“, rekao je.

Dodao je da će u sledeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.

Osvrnuo se i na Željka Komšića, navodeći da on ne sme doći u mesta gde žive Hrvati. Čestitao je Bećiroviću i Cvijanović.

„Pre 10 godina sam kao relativno blizak Komšiću i na čijim skupovima sam držao zapaljive govore, nagovarao Lagumdžiju da se on kandiduje, ali se nije usudio jer se bojao poraza. Bećirović se nije bojao jednog poraza, a drugi put je pobedio“, rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: Milanović: Hrvatska nikakav igrač, gas i naftu dobijamo iz Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar