Milorad Pupovac Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ LANA SLIVAR DIMINIC

Predsednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac izjavio je večeras da ga iznenađuje odsustvo empatije kod hrvatskog predsednika Zorana Milanovića koji je danas rekao da mu je priča o ubijenoj srpskoj deci tokom akcije ''Oluja'' "postala nepodnošljivo gadljiva".

„Priča o svakoj civilnoj žrtvi mora biti tretirana sa empatijom, sa posebnim osećajem. Iznenađen sam činjenicom što je u ovom slučaju izostala empatija i saosećanje“, rekao je Pupovac za Tanjug.

On je poručio da je presudno da se oko žrtava ne sporimo jer one su nesporne, kao i da se ne sporimo oko onih koji su odgovorni za te žrtve.

Pupovac je predočio da pitanje žrtava nije tema o kojoj bi trebalo da se razgovara na političkom nivou, već bi je trebalo prebaciti na pravni nivo.

„Potrebno je pronaći mehanizam kako će se to činiti i u ovom slučaju i u nekom drugom slučaju“, poručio je Pupovac i ocenio da u ovom trenutku za tako nešto ne postoji politička volja.

Zoran Milanović je ranije danas, reagujući na izjavu predsednika Aleksandra Vučića o slučaju zločina tokom akcije „Oluja“ na Petrovačkoj cesti, da Hrvatska ne mari za ubijenu srpsku decu, rekao da mu je priča o deci „postala nepodnošljivo gadljiva“.

Milanović smatra i da bi Srbija trebalo da odgovori šta su na tom mestu radili srpski vojnici, tenkovi i oklopna vozila, kao i da Srbija nema „moralnu auru“ da sudi o događajima tokom raspada Jugoslavije.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar