Zoran Milanović Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ SINISA KALAJDZIJA

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da NATO ne može sprečiti slanje hrvatskih vojnika iz odbrambenih i humanitarnih razloga u misiju EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Hrvatskoj se brani da bude prisutna u misiji u BiH, rekao je Milanović u Splitu na svečanosti obeležavanja 31. godišnjice osnivanja Hrvatske ratne mornarice, prenosi Hina.

Hrvatska će kao ravnopravna članica NATO ravnopravno učestvovati i u svim pojavnim aktivnostima i delatnostima tog saveza, ali prema vlastitoj volji i proceni, kazao je Milanović.

Istakao je da će se stav u vezi misije u BiH promeniti „i tome se niko u NATO neće suprotstaviti“.

„Bolje je da se ne suprotstavljaju, jer naše namere nikad nisu bile gramzive, predatorske, nego odbrambene i humane“, naveo je Milanović.

„Oni kojima smo spasili glavu i omogućili državu danas ne pokazuju ni minimum kurtoazne zahvalnosti, a kamoli što više“, kazao je predsednik Hrvatske.

Milanović je juče izjavio da će se Hrvatska uvek boriti za zaštitu Hrvata u BiH i da će insistirati da pošalje vojnike u okviru operacije Altea, pod okriljen NATO ili Evropske unije, te da o tome neće odlučivati ni Sarajevo, ni Beograd, jer je „došlo novo vreme u hrvatskoj politici“.

BONUS VIDEO: Milanović: Biće ovaj put skupo za Vučića, ne možemo stalno da praštamo gluposti

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar