Milorad Dodik i Zoran Milanovic
Milorad Dodik i Zoran Milanović Foto:BETAPHOTO/Pedsednistvo Hrvatske/Tomislav Busljeta

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović otkrio je šta se dešavalo na sastanku sa srpskim predstavnikom u BiH Miloradom Dodikom.

Milanović je rekao da postoji nesklad između onoga što govori hrvatska Sigurnosno-obaveštajna agencija (SOA) i onoga što govore Plenković i Medved.

„Neka gledaju šta govore. Više od pola godine svako malo vidimo neku temu ili je gospodin Plenković lično otvori, što u drugoj rečenici poziva na razgovor na najvišem nivou. Ako je to što on govori zaista tako, hajde da sednemo i razgovaramo jer ja ne znam“, rekao je Milanović.

Zoran Milanović Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK

Kada je upitan šta se dogodilo na sastanku sa Dodikom na njegovom imanju, Milanović je rekao da je to bio „razgovor uz kafu“.

Pročitajte još:

„U interesu svih u BiH je da se poštuje Dejton. Da li je to dovoljan razlog da se ide na Dodikovo imanje? Nije normalno da ja nakon dana proslave oslobođenja Jajca, starog grada Hrvoja Vukčića Hrvatinića, umesto na druženje s Bošnjacima i njihovim predstavnicima, kojima je Hrvatska vojska omogućila da bez ispaljenog metka dođu u svoj grad, ja idem kod Dodika. Ali takvo je vreme. Hrvatska vojska je oslobodila Jajce, niko drugi“, rekao je Milanović.

Milanović je potvrdio da će ići na sahranu engleske kraljice Elizabete. Leteće komercijalnim letom, „jer je državni avion na remontu”.

„Idem tamo zbog protokola, iz pristojnosti koju nam Britanci ukazuju“, rekao je Milanović.

BONUS VIDEO Milanović o aferi ispravljanja ocena njegovom sinu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram