Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je danas prvi put nameru predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti Jasenovac i izjavu da od toga neće odustati i konstatovao da je reč o prvom srpskom predsedniku koji je to tražio.

„Što se tiče odlaska (Vučića) u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvesti za ruku ako ne bude išlo drukčije“, rekao je Milanović novinarima u Rijeci.

Ipak, smatra da je predsednik Srbije tu posetu trebalo da najavi službeno, a ne preko posrednika.

POGLEDAJTE JOŠ:

Milanović pritom nije komentarisao da je Vučić prethodno dva puta službeno tražio od hrvatske vlade da mu omogući posetu Spomen području u Jasenovcu.

„On je prvi srpski predsednik koji je to tražio. Vučić u poslednje vreme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovu stradalo 700.000 ljudi, pa nije ni blizu. Šta 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susedski odnos, pa daj doprinesi tome“, rekao je Milanović.

Zamera što se u Srbiji govori da je hrvatska vlast ustaška, mada ne spori da ustaša ima u Hrvatskoj, ali, kako kaže, manje nego četnika u Srbiji.

„Pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš“, rekao je Milanović.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar