Foto: EPA/MAURITZ ANTIN

Od 36 novoobolelih od korona virusa u Hrvatskoj, 22 su osobe Brača, prenosi N1 čiji je reporter na Tviteru napisao da meštani trajektom beže sa ostrva kojem ponovo prete stroge mere.

Meštani Brača su ljuti jer su se držali svih mera, a sada će opet biti zatvoreni. Pun trajekt odlazi s ostrva i nisu svi uspeli da stanu na trajekt. Bračani kažu da su besni jer su se držali svih mera, a sada će ponovno biti zatvoreni.

Portal Indeks.hr piše da je dobio potvrdu da je ostrvljanin iz Nerežišća, koji bi mogao biti nulti pacijent nije testiran na kovid-19 po izlasku iz splitske bolnice.

„Ono što znam je da on nije testiran po izlasku iz bolnice. To je informacija koju imam sigurno“, rekao je šef Štaba na Braču Nikola Martinić.

Šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da je moguće da se celi Brač stavi u karantin.

„Treba videti da li može da se prekine komunikacija i prenos virusa. Tek tada ćemo moći oceniti da li Brač treba staviti u karantin“, rekao je on.

Naknadno je saopštio županijski Štab civilne zaštite da će se na Braču veroatno uvesti strože mere , one koje su važile od početka pandemije za celu Hrvatsku.

Ranije je na Fejsbuku, gradonačelnica Supetra Ivana Marković zatražila raspuštanje županijskog Štaba civilne zaštite.

„Potvrđene su naše najgore sumnje. Stigli su prvi rezultati juče uzetih briseva koji su potvrdili nove slučajeve zaraze na našem ostrvu i od dosad obrađenih uzoraka je kao pozitivno potvrđeno čak devet. Ono što znamo i što je potvrđeno da je nulti pacijent ipak taj koji je otpušten iz bolnice i on je pozitivan. Ja ne znam ko će u ovim slučaju biti odgovoran ili će biti “niko nije kriv“, „kriv je virus“, napisala je gradonačelnica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar