Foto: EPA/JUSTIN LANE

Big Mekovi dostavljeni na kolicima, dezinfekcijska sredstva na ulazu i odvojena mesta za čekanje mogle bi biti neke od novosti u Mekdonaldsovim restoranima u Holandiji kad se ponovno otvore.

Mekdonalds u Arnemu isprobava nove metode održavanja socijalne distance kada se ublaže mere borbe protiv koronavirusa.

„Pokušali smo da smislimo kako zaštititi naše goste i zaposlene, a da zadržimo atmosferu restorana“, rekla je portparolka tog lanca u Holandiji i dodala: To su drastične promene, no nadamo se da ih gosti neće previše primećivati“.

Restorani, kafići i druga javna mesta zatvorena su u Holandiji od 15. marta. U petak je u toj državi bilo 39.791 zaražen, s 4.893 smrtna slučaja.

No, broj novih zaraza pada, zbog čega se vlada poziva da ne produžava mere nakon što isteknu 19. maja. Odluka o otvaranju restorana i kafića očekuje se 12. maja, a premijer Mark Rute odbacuje da će doći do povratka u normalu.

Ako se i ugostiteljski objekti otvore, moraće da zadržavaju goste i zaposlene na najmanje 1,5 metara udaljenosti.

Mekdonalds je objavio da bi mogao uvesti posluživanje za stolovima, a da će hrana gostima stizati na kolicima s kojih će gosti preuzimati svoje narudžbine.Uvešće se i mesta za pranje ruku na ulazima, a jedan zaposleni će iza plastične pregrade usmeravati goste.

Mnogi vlasnici restorana u Holandiji strahuju da će socijalno distanciranje dokrajčiti njihovo poslovanje. Mekdonalds pak veruje kako će nove mere bezbednosti funkcionisati u 180 od 252 veća restorana u državi.

U svetu su trenutno otvorene tri četvrtine Mekdonaldsovih restorana kojih je ukupno 39 hiljada.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar