Foto: Printscreen/YouTube/ Entertainment Tonight, EPA-EFE/JASON SZENES

Samanta Markl, polusestra vojvotkinje od Saseksa Megan Markl, podnela je tužbu protiv Megan i traži oko 67 hiljada evra zbog stvari koje su izrečene o njoj u intervju koji su Megan i princ Hari dali Opri Vinfri 2021. godine. Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa će morati da budu podvrgnuti ispitivanju do sada u okviru tužbe koju je pokrenula Samanta.

Samanta tvrdi da joj je reputacija narušena zbog, kako ističe, „lažnih i zlonamernih“ izjava, koje je Megan izgovorila o njoj. Ističe da je zbog toga bila izložena poniženju, sramoti i mržnji od strane celog sveta.

Samanta Markl formalno zahteva da i princ Hari, svedoči pod zakletvom, kao i da se Megan izjasni po 38 tačaka optužbe. Insistira da Megan i Hari priznaju da prizna da ni pokojna kraljica Elizabeta II, ni kralj Čarls nisu rasisti.

Sudija je odbio da udovolji zahtevu Megan Markl da se prestane sa davanjem iskaza, što znači da će nju i Harija na ispitivati advokati Samante Markl. Ali ono što ide u Meganinu korist jeste to što je sudija  upozorio da bi slučaj mogao biti „zreo za odbacivanje“ pre nego što dođe do svedočenja.

Megan i princ Hari
Megan i princ Hari Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Meganini advokati odbili su da odgovore na 38 pitanja Samantinih advokata podnetih u tužbi federalnog suda u Floridi jer žele da sudija Honivel prvo odluči o njihovom zahtevu za odbacivanje.

Samanta traži da Megan prizna da nije govorila istinu kada je istakla da je odrastala kao jedinica i da nije imala podršku drugih članova porodice.

Megan je navela i da nije bila bliska sa polusestrom, a Samanta tvrdi da ju je redovno vozila na zajedničke izlete.

PROČITAJTE JOŠ:

Megan traži da se slučaj odbaci, ali njen advokat navodi da Megan nije izrekla neke navode koji su u optužnici, ali da one koje jeste navela, da su bili samo njeno mišljenje.

Pravni tim Saseksovih tvrdi da tužbi „nema mesta na sudu“. Sudija Šarlin Edvards Honivel rekla je da nakon „preliminarnog pregleda“ Meganin zahtev da se slučaj odbaci, može da se ostvari. Ako slučaj bude odobren, suđenje bi moglo da počne u januaru 2024. godine.

Samanta Markl je poslednjih godina često kritikovala svoju polusestru i posebno preko medija.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar