Foto:EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa odbacili su izvinjenje tv voditelja Džeremija Klarksona, rekavši da je njegova novinska kolumna o Megan deo "serije članaka podeljenih u mržnji".

Klarkson je ranije otkrio da je poslao mejl paru da se izvini zbog svog članka u britanskom Sanu, u kojem je rekao da „mrzi“ vojvotkinju.

U svojoj kolumni, objavljenoj u decembru, on je rekao da „sanja o danu kada će ona biti naterana da paradira gola ulicama svakog grada u Britaniji, dok gomila skandira: ‘Sramota!’ i bacaju na nju grudve izmeta“.

Ove primedbe izazvale su ogromnu reakciju, a Klarksonova ćerka Emili, kao i mnogi drugi, govorili su protiv njega.

Portparol porodice Saseks rekao je da par ne veruje da je članak izolovan incident.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju se navodi: „25. decembra 2022. g. Klarkson je pisao isključivo princu Hariju, vojvodi od Saseksa. Sadržaj njegove prepiske je označen kao privatan i poverljiv.

„Iako je gospodin Klarkson danas izdao novo javno izvinjenje, ono što ostaje je njegov dugogodišnji obrazac pisanja članaka koji šire retoriku mržnje, opasne teorije zavere i mizoginiju. Osim ako i svaki njegov drugi komad nije napisan „na brzinu“, kako navodi, jasno je da ovo nije izolovani incident koji se deli u žurbi, već niz članaka podeljenih u mržnji“, navodi se.

Klarksonova kolumna je digla veliku prašinu i uklonjena je sa veb stranice Sana na njegov zahtev, a izdavač se takođe izvinio.

Njegovi komentari su usledili nakon objavljivanja dokumentarca Harija i Megan na Netfliksu, u kojem su govorili o svom razdvajanju od kraljevske porodice i njihovom odnosu sa monarhijom.

BONUS VIDEO: Hari i Megan: Ko je oterao Sasekse sa kraljevskog dvora? – gosti Duška Jovanović i Ivan Radojčić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar