Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIĆ

Crnogorski premijer Duško Marković ocenio je večeras, na svečanosti povodom Dana nezavisnosti, da je otpor crnogorskoj suverenosti u nekim stvarima danas radikalniji nego u vreme referenduma o nezavisnosti, pre deceniju i po.

Marković je, u obraćanju na Cetinju, deo govora „posvetio“ onome što vidi kao napade i osporavanja suvereniteta Crne Gore:

Isti oni koji su predvodili pokret protiv nezavisnosti Crne Gore u referendumskoj kampanji, danas „ponovo predvode brutalne nasrtaje na suverenitet crnogorske države, sa otvorenijom podrškom sa strane i neviđenom propagandnom kampanjom“, rekao je Marković.

On je naveo da bi, „kada bi se oni pitali, Crna Gora bi pripadala drugome, a ne sebi i svojim građanima“.

„Besramno podmeću da želimo da otimamo crkve i manastire, da protjerujemo Srbe iz Crne Gore, da u našoj zemlji samo što nije počeo bratoubilački rat, izmišljaju njihovi mediji, krivotvore njihovi istoričari, podmeću njihovi političari“, kazao je Marković.

Naveo je da je istina da će sve verske zajednice u Crnoj Gori imati isti status u okviru pravnog poretka zemlje, „usklađenog s najvišim demokratskim standardima modernog sveta da su svi građani jednaki u pravima i obavezama“.

Dodao je da će se svi nesporazumi u Crnoj Gori rešavati strpljivim i upornim dijalogom, na miran i demokratski način.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare