Kjara, nestala devojčica, Crna Gora
Kjara, nestala devojčica Foto: Facebook

Potraga za osmogodišnjom devojčicom, koja je sinoć nestala na području kotorskog naselja Kavač, uspešno je okončana. Devojčica je nađena u šumarku između tunela Vrmac i objekta KIPS-a u industrijskoj zoni Kotora, pišu podgoričke "Vijesti".

„Vijestima“ je rečeno da je devojčica iscrpljena i da je prebačena u bolnicu na lekarski pregled. 

Direktor Opšte bolnice Kotor dr Davor Kumburović rekao je za „Vijesti“ da je devojčica dobrog opšteg stanja, ali da će večeras iz predostrožnosti, biti zadržana u bolnici na posmatranju.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Devojčica je dobrog opšteg stanja, komunikativna je, orijentisana u vremenu i prostoru, jedino što je blago prehlađena. Nakon što je dovedena u bolnicu, pregledao ju je dežurni internista, a uskoro će i pedijatar. Biće urađeni i laboratorijski nalazi i ona će večeras iz predostrožnosti ostati na Odeljenju pedijatrije na posmatranju“, kazao je dr Kumburović.

Spasioci su prvo pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage i uskoro je Kjara pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

U potragu za devojčicom, na poziv Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje Kotor, odazvao se veliki broj građana.

Devojčica je nestala u ponedeljak predveče i poslednji put je viđena kod prostorija MZ Kavač. Ona se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna deca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su prvo sami pokušali da je pronađu, a kada u tome nisu uspeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare