Zdravko Krivokapić, Emanuel Makron, Emmanuel Macron
Foto: EPA-EFE/Francisco Seco/YOAN VALAT

Predsednik Francuske Emanuel Makron uputio je pismo premijeru Zdravku Krivokapiću u kojem je naveo da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana, i da Crna Gora može računati na podršku zvaničnog Pariza tokom sprovođenja neophodnih reformi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Francuski predsednik je istakao da želi da bilateralni odnosi dve zemlje i ubuduće jačaju, te da će predstojeća poseta crnogorskog ministra spoljnih poslova Parizu tome i doprineti, pišu „Vijesti“. 

Makron je dodao da će, u okviru francuske strategije za Zapadni Balkan, Francuska agencija za razvoj (ADF) u ovoj godini započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona evra, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja.

„U potpunosti podržavam evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja Zapadnog Balkana. Možete računati na podršku Francuske tokom sprovođenja neophodnih reformi. Kao što znate, naša ambasada i francuska ekspertkinja, koja je na raspolaganju vašoj Vladi, angažovani su u Podgorici s tim ciljem. Pored njih se i operativna služba, Francuska eskpertiza, može koristiti, naročito u okviru evropskih projekata. Ona se već koristi za potrebe jednog projekta podrške za pravosuđe i borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, za koji se nadam da će biti mogućnosti da se implementira“, piše Makron u pismu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar