Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Senatorka Masačusetsa Elizabet Voren planira da se povuče iz trke za demokratsku nominaciju za predsedničke izbore u Americi,

Ona će uskoro, prema navodima izvora bliskog senatorki, kako je preneo Njujork tajms, o svojoj odluci obavestiti i svoje saradnike u kampanji.

Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Liz Voren je prošle jeseni uspela da se pozicionira kao prvi „frontraner“ na primarnim izborima u Demokratskoj stranci, ali je do superutorka podrška progresivnoj senatorki opala, uprkos njenom političkom potencijalu koji je demonstrirala i na predizbornim debatama. Superutorak joj nije doneo pobedu čak ni u Masačusetsu gde je završila na trećem mestu.

Pročitaj još i:

Veoma je važno i koga će Voren podržati kada i zvanično odustane od trke; njena podršla dobro bi došla i Berniju Sandersu i Džou Bajdenu, a mediji prenose da su obojica kandidata koja će po svoj prilici voditi tesnu trku razgovarala sa senatorkom. Prema pisanju Biznis insajdera, povlačenje Liz Voren doneće poene Sandersu, pošto je čak 70 odsto njenih pristalica navelo da bi za njih i Sanders bio zadovoljavajući kandidat. Gardijan javlja da su saradnici Liz Voren i Bernija Sandersa već u pregovorima.