Foto: Profimedia.rs

Američki predsednik Donald Tramp sugerisao je danas da su demokrate te koje ne žele da senator iz Vermonta Berni Sanders pobedi na predsedničkoj nominaciji svoje stranke pokušale da mu nanesu štetu, objavljujući obaveštajne podatke sa poverljivog kongresnog brifinga o tome da Moskva promoviše Sandersa.

Na konferenciji za novinare u Indiji, Tramp je primetio Sandersov napredak u trci ocenivši da je on veoma uspešan i da se čini da pobeđuje, preneo je AP.

Tramp je za objavljivanje informacija o Sandersu optužio poslanika iz Kalifornije Adama Šifa, koji je, inačem predsednik Odbora za obaveštajne službe Predstavničkog doma i on je negirao te optužbe.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas i da nijedna zemlja ne pokušava da mu pomogne da pobedi na izborima.

Tramp je to rekao nekoliko dana nakon što je jedan visoki obaveštajni zvaničnik kazao poslanicima da se Rusija meša u predsedničke izbore koji će biti održani ove godine kako bi Tramp mogao da osvoji drugi mandat, preneo je Rojters.

„Ne želim pomoć nijedne zemlje i nije mi pomogla bilo koja zemlja“, rekao je Tramp novinarima na konferenciji za štampu u Indiji.

Američki zvaničnici su, takođe, naveli da Rusija plasira dezinformacije i propagandne kampanje kako bi pomogla senatoru iz Vermonta Berniju Sandersu, koji se bori za nominaciju za predsedničkog kandidata iz redova demokrata na ovogodišnjim izborima.