Foto:Tanjug/AP Photo/Steve Helber

Florida ima sve oznake sledećeg velikog epicentra korona virusa prema projekcijama naučnika iz Dečje bolnice u Filadelfiji i Univerziteta u Pensilvaniji.

„Potencijal da se virus tamo odnese je veoma, veoma velik i može da ima katastrofalne posledice“ zbog populacije u godinama i velikog broja domova za stare i penzionerskih zajednica, izjavila je danas za CNN dr Džini Maraco, direktorka odeljenja za zarazne bolesti na Univerzitetu Alabama u Birmingemu.

Florida se pridružila američkim državama: Alabami, Arizoni, Kaliforniji, Nevadi, Severnoj Karolini, Oklahomi, Oregonu, Južnoj Karolini i Teksasu, u kojima se svakodnevno primećuju rekordni sedmodnevni proseci novih slučajeva korona virusa, pokazala je CNN-ova analiza podataka sa Univerziteta Džons Hopkins.

U SAD 23 države beleže trend porasta novih slučajeva korona virusa, a zdravstveni stručnjaci i dalje naglašavaju važnost preduzimanja mera predostrožnosti za smanjenje širenja virusa.

Prema rečima profesora medicine na Univerzitetu Džordž Vašington Džonatana Rajnera, istina je da je pandemija još uvek veoma aktivna u SAD, da još nema povratka u normalu i da postoje teške stvari koje javnost mora da uradi.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar