Foto:Dimitar DILKOFF / AFP / Profimedia; Georgi Manev; Screenshot/BG VOICE;Screenshot/Nova.BG

Više od deset osoba povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj kada se autobus iz Srbije, koji je prevozio decu i odrasle folklornog ansambla Ju-Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija. O detaljima stravične nesreće za NOVAgovorio je bugarski vaskularni hirurg koji se zadesio na licu mesta.

„Prizor dece oblivene krvlju od glave do pete je šokantan. Neki od njih su imali samo rane po glavi, pa je bilo dosta krvi“, ovo je u emisiji „Zdravo, Bugarska“ rekao dr Anton Elkin, vaskularni hirurg, deo tima bolnice Trakija u Staroj Zagori.

Doktor se zatekao na mestu udesa u kojem se prevrnuo autobus koji je prevozio decu iz Srbije, prenosi Nova.bg.

„Apsolutno slučajno sam bio tamo. Odmah sam stao i pridružio se da pomognem. Dok smo se kretali autoputem, dve kolone su naglo usporile. Onda smo videli prevrnuti autobus. Prvo smo morali da procenimo ko je od ranjenika relativno stabilan, kome je potrebna pomoć“, rekao je on.

Podsećamo, na preskonferenciji koja je održana jutros doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov rekao je da su deca povređena u prevrtanju autobusa iz Srbije dobro i stabilno, ali da je jedno dete imalo juče četiri operacije.

Dvoje povređene dece i dalje u teškom stanju

Dvoje povređene dece, koja su juče prevezena iz Stare Zagore u bolnicu „Pirogov” u Sofiji, i dalje su u teškom stanju, ali nisu životno ugrožena, rekao je direktor ove zdravstvene ustanove Valentin Dimitrov, prenosi Tanjug.

PROČITAJTE JOŠ:

Deca su i dalje u teškom stanju, trenutno su na odeljenu intenzivne nege i ekipe „Pirogova” sprovode sve protokole neoophodne za održavenje njihovog stanja, rekao je za novinare izvršni direktor bolnice Valentin Dimitrov, prenosi BTA.

Posle duže operacije jedno dete je juče mirnije prenoćilo, a lekari će jutros detetu obaviti još dve operacije koje su neophodne za poboljšanje njegovog stanja.

Dimitrov nije precizirao koje će tačno operacije biti urađene, pošto, kako je naveo, stanje dece prvo moraju medicinski da procene ekipe pedijatrijske traumatologije.

Povređena deca stigla u Tiršovu

Deca koja su povređena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se prevrnuo autobus, stigli su juče u Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova, gde će biti nastavljeno njihovo lečenje.

Šest ambulantnih vozila i jedan automobil Hitne pomoći u pratnji četiri policijska automobila pod rotacijom stigla su oko 19.45 sati u Dečju kliniku.

Jedno po jedno ambulantno vozilo je dolazilo do samog ulaza u bilnicu, a lekari su izneli jedno po jedno dete iz ambulantnih kola.

BONUS VIDEO: Povređena deca iz Bugarske stižu na granični prelaz Gradina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar