Doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov rekao je na jutarnjoj konferenciji da su deca povređena u prevrtanju autobusa iz Srbije dobro i stabilno, ali da je jedno dete imalo juče četiri operacije.

„Naš stav je da ne treba da se kaže koja deca su u pitanju kako bismo bili maksimalno profesionalni. Jedno dete je imalo jos jednu operaciju sinoć, a razgovaraćemo da li će biti potrebna još jedna. Deca se osećaju dobro i to je ono što je najbitnije. Operacije su završene uspešno. Ona nisu u životnoj opasnosti, ali u ovom momentu oni ostaju u Sofiji. Najvažnije je da su oni dobro i stabilno“, kazao je on.

Doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov; Foto: Goran Srdanov
Doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov; Foto: Goran Srdanov

Na pitanje Nova.rs da li može da objasni o kakvim se operacijama radi, on je naglasio da zbog etike ne može to da kaže ali je ponovio da je bilo 4 intervencije.

„Ne smem da kažem šta su operisali, ali mogu da kažem da je jedno dete juče imalo četiri operacije, a potencijalno može i više. To dete se dobro oseća, ali bilo je neophodno da se urade intervencije. Nažalost ne smem da vam dam više informacija“, kazao je on.

Kada je reč o stanju drugog deteta, ono se trenutno nalazi na odeljenju reanimacije u Pirogovu, ali za sada nije imalo nikakve operacije.

Slučaj autobuske nesreće i ovog jutra je jedna od glavnih tema u Sofiji i drugim gradovima, pa je veliki broj medija ispratio jutrošnju konferenciju za štampu. Ekipa reportera Nova.rs bila je juče na mestu nesreće u Bugarskoj, a svih događanja možete se podsetiti na našem sajtu.

Doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov; Foto: Goran Srdanov
Doktor bolnice Pirogov Valeti Dmitrov; Foto: Goran Srdanov

Podsetimo, nesreća se dogodila 14. avgusta nešto posle 20 sati na auto-putu Trakija u Bugarskoj. Prema poslednjim informacijama, 14 osoba je povređeno, od toga 12 dece i dvoje odraslih. Deca su se u trenutku udesa vraćala sa festivala folklora. Vozaču D. K., koji je upravljao autobusom koji se prevrnuo u Bugarskoj, određeno je zadržavanje do 24 sata i protiv njega će biti podneta odgovarajuća krivična prijava. Kako prenose bugarski mediji, vozaču preti kazna zatvora od jedne do šest godina zatvora.

BONUS VIDEO: Povređena deca iz Bugarske stižu na granični prelaz Gradina

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare