Foto: BETAPHOTO/ARMI/MO, EPA-EFE/TOMS KALNINS

Mitropolit Amfilohije umro je jutros u Kliničko-bolničkom centru Crne Gore, a mediji se podsećaju kako je besedio. Među brojnim intervjuima jeste i onaj u kojem je pomenuo da bi rado krstio crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

„Darovit je čovek, uspeo je da uradi mnogo toga, ali isto tako mnoge od suštinskih stvari koje radi ili je uradio ne bi učinio da je bio kršten kod ćivota Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog. Evo prilike da ga krstimo, pa će drugačije da se bavi politikom i drugim vrednostima. Nadam se da će ovo pročitati. Nije on bez damara da ne čuje“, rekao je mitropolit o predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

Pročitajte još:

Podsetimo, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je jutros u kliničkom centru u Podgorici.

“U petak 30. oktobra 2020 godine u 8:20 časova, u Кliničko Bolničkom Centru Crne Gore, posle primanja Svete Tajne Pričešća, upokojio se u Gospodu Visokopreosvećeni Arhiepiskop Cetinjski Mitropolit Crnogorsko- Primorski i Egzarh svetoga trona Pećkoga g. Amfilohije”, navedeno je jutros na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske.

Povodom smrti arhiepiskopa cetinjskog i mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija zvona svih pravoslavnih hramova u Crnoj Gori, sve do sahrane, zvonice u 10, 12 i 16 casova, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska. Mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić je ranije danas na svom Tviter nalogu pozvao odlazeću crnogorsku vladu da povodom smrti mitropolita Amfilohija proglasi dan žalosti.

Mitropolit Amfilohije biće sahranjen u nedelju nakon liturgije u Hramu Hrista spasitelja u Podgorici.

BONUS VIDEO

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram