Spanija Madrid izbori
Madrid izbori Foto:Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Izabela Dijaz Ajuzo, konzervativna liderka španske regije Madrid, koja je mesecima prkosila levičarskoj centralnoj vladi držeći otvorene barove i prodavnice tokom pandemije kovida 19, pobedila je danas na regionalnim izborima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja po završetku glasanja.

POGLEDAJTE JOŠ:

Dijaz Ajuzo (42) iz Narodne Partije (PP), biće potrebna podrška još jedne stranke da bi nastavila da upravlja regionom, pokazala je anketa GAD3 za TVE i Telemadrid.

Zvanični rezultati trebalo bi da budu poznati u narednih nekoliko sati.

Umesto zaključavanja tokom pandemije, Dijaz Ajuzo je istrajala i uspela da u prvom planu budu ekonomija i društveni život zbog čega je stekla naklonost ugostitelja i Madriđana koji su poznati po aktivnom noćnom životu, navode mediji.

Stopa infekcija i broj teških slučajeva koji zahtevaju negu u jedinicama intenzivne nege, zbog toga su u Madridu značajno vehi od nacionalnog proseka.

Narodna partija je na vlasti u regionu Madrida već punih 26 godina, a ubedljiva pobeda na današnjim izborima svakako će dati impuls ovoj stranci i na nacionalnom nivou.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar