Foto:EPA-EFE/SEDAT SUNA

Kancelarija gradonačelnika rumunskog gradića na Crnom moru Limanu, pokrenula je kampanju za informisanje, podizanje svesti i odgovornosti koliko je važno pridržavati se pravila propisanih kao preventivnu meru protiv širenja koronavirusa, javlja agencija ROMA.

Gradske vlasti su saopštile da je kampanja pod nazivom „Nema više zagrljaja koji ne koštaju“ namenjena i turistima koji dođu na letovanje na rumunsku obalu Crnog mora, ali i svim poslovnim ljudima i lokalnom stanovništvu.

Vlasti će sprovoditi opsežne kontrolne akcije duž čitave obale.

„Važno je da svi poštujemo pravila – vlast, poslovni ljudi, pa čak i turisti – i tako budemo sigurni da naša letovališta neće postati nova žarišta. Svako može da doprinese zaštiti i tome da se ove destinacije održe kao „SAFE“ lokacije. Svi želimo da se vratimo normalnom stanju, ali živimo u netipičnoj situaciji. Poruka leta 2020. sa Crnog mora glasi: “Nema više zagrljaja koji ne koštaju““, saopštio je gradonačelnik grada Limanu.

U Rumuniji, koja je danas na drugom mestu po broju žrtava u protekla 24 časa, ukupno je preminulo od korona virusa 1.713 osoba, a ukupan broj obolelih je 28.582.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar