Tokom govora hrvatskog premijera Andreje Plenkovića na svečanosti povodom godišnjice akcije Oluja u Kninu, koja se u Hrvatskoj slavi kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti, njegov ljuti politički protivnik predsednik Zoran Milanović nezainteresovano je tipkao po telefonu.

Zbog toga su korisnici društvenih mreža počeli da zbijaju šale na račun dvojice hrvatskih državnika i komentarišu kako je Milanović očigledno imao „pametnija posla“ i da mu premijerov govor očigledno nije bio zanimljiv.

Sa druge strane Plenkovićeva izjava da je njegova zemlja ponovo na meti „jadnih i jalovih optužbi o proterivanju Srba“ duboko uznemirila našu javnost.

Premijer Hrvatske je rekao i da poznato je da ih je srpsko rukovodstvo sporazumom sa Beogradom nateralo na odlazak.

Gordan Jadroković, Zoran Milanović i Andrej Plenković Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ MARIO STRMOTIC

„Nećemo dozvoliti oslobodilački i pravedni karakter otadžbina dovedena u pitanje, niti ćemo dozvoliti da sebe optužuju naši heroji”. Ponosni smo što štitimo prava nacionalnih manjina. Nažalost, Srbija ne sarađuje ni po pitanju nestalih lica ni po pitanju kampova na teritoriji Srbije“, rekao je Plenković.

Pročitajte još:

Inače, ovo je prvi put nakon svečanog otvaranja Pelješkog mosta da su jedan kraj drugoga predsednik Milanović i premijer Plenković.

Podsetimo, proslava „Oluje“ je počela budnicom u Kninu u 6.30 časova ujutru. Dva sata kasnije na događaj su pristigli najviši državni zvaničnici Hrvatske. Vence su kod položili hrvatski predsednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković gradonačelnici Zagreba i Splita Tomislav Tomašević i Ivica Puljak, predsednik parlamenta Gordan Jandroković, kao i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

BONUS VIDEO Sramotna izjava Plenkovića o proteranim Srbima

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)