Gaza, rakete
Foto: MAHMUD HAMS / AFP / Profimedia

Palestinski radikali iz Pojasa Gaze su ispalili oko 3.100 projektila od 10. maja ka Izraelu, a 1.210 je oboreno, saopštilo je danas ministarstvo odbrane Izraela. Od kada su sukobi eskalirali u ponedeljak, u Gazi je ubijeno najmanje 148 ljudi, uključujući 41 dete. Izrael je izvestio o deset poginulih, od kojih je dvoje dece.

„Hamas i islamski džihad su ispalili 3.100 raketa iz Gaze u prethodnih sedam dana. To je najveće raketiranje sa kojim se Izrael susreo u istoriji“, navodi se u saopštenju koje je preneo TAS S.

Ministarstvo odbrane Izraela je dodalo da se 450 projektila srušilo u Gazi, a da je 1.210 projektila presreo protivvazdušni odbrambeni sistem “Gvozdena zavesa“.

Od kada su sukobi eskalirali u ponedeljak, u Gazi je ubijeno najmanje 148 ljudi, uključujući 41 dete. Izrael je izvestio o deset poginulih, od kojih je dvoje dece.

Bivši izraelski ministar obrane Naftali Benet rekao je da će Izrael, a ne Hamas, odlučiti kada će se prekinuti s vojnim operacijama. Dodao je da će „Izrael svoje operacije nastaviti sve dok posao ne bude gotov“.

Benet, lider desničarske stranke Yamina, rekao je za BBC da su trenutne žrtve direktna posledica Hamasove odluke da započne sukob.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram