Foto: EPA/DANIEL KASAP

Predsedništvo Hrvatskog Sabora danas je održalo sednicu sa samo jednom tačkom dnevnog reda - nastavak rada parlamenta u bitno izmenjenim okolnostima i dogovoreno je da će se do daljnjeg rad nastaviti po pravilima koja su definisna na početku epidemije.

Svaki će klub imati pravo da dva poslanika budu prisutna u sali Sabora, a u pojedinačnim raspravama klubovi će moći da koristie i ostale poslanike i poslanice, izjavio je predsednik Sabora Gordan Jandroković.

Pored toga, dogovoreno je da se počne sa razgovorima o izmeni poslovnika koji bi precizno definisao način rada tokom epidemija ili pandemija.

Jandrokivić je rekao da će se težiti da se vodi računa o proporcionalnosti, odnosno da klubovi koji imaju veći broj poslanika imaju i veći broj prisutnih u sali i mogućnost za veći broj rasprava u odnosu na klubove koji su manji.

Dogovoreno je glasanje u petak, pri ćemu će najveći deo poslanika biti u sali, a dve grupe nalaziće se u druge dve prostorije, kako bi se vodilo računa o udaljenosti između poslanika, prenosi HRT.

Poslanici smatraju da su radili dobro i korektno i trudiće se da nastave tako i u teškim okolnostima, rekao je Jandroković.

ž

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram