Foto: Goran Jakuš / Alamy / Alamy / Profimedia

Na autoputu Zagreb-Osijek u Hrvatskoj danas je došlo do incidenta sa navijačima, zbog čega je privremeno zaustavljen saobraćaj, a kolona je bila dugačka devet kilometara, saopštio je Hrvatski autoklub (HAK), prenela je Hina.

Policija je objavila šta se tačno dogodilo u incidentu u kojem je učestvovala splitska „Torcida“, odnosno, navijači Hajduka.

„Oko 15.00 na odmaralištu Jadova, navijači Hajduka koji se su se kretali na relaciji Zagreb-Osijek, izašli iz svojih vozila maskirani kacigama i zaustavili saobraćaj. Mogući povod bio je sukob s navijačima Dinama koji su išli na utakmicu u Šibenik“, objavila je policija, prenosi portal Index.

Dodaje se da je policija preduzela sve mere da do tuče ne dođe.

„Policija je poduzela mere i radnje razdvajanja pravaca kretanja navijača: sprečen sukob navijača, bez postupanja policije, bez upotrebe sredstava prisile, izdate naredbe uspostavljeno odvijanje saobraćaja koji je bio u prekidu do 15:55 h, uz cestu pronađene palice“, dodali su iz policije.

„Navijačke su grupe stavljene pod nadzor policije i krenuli su svako svojim putem, a dalje će se utvrđivati zahteva li to neku sankciju, bilo prekršajnu ili kaznenu“, rekla je Hini portparolka ličko-senjske policije Maja Brozičević.

BONUS VIDEO: Tako se voli klub, navijači Barija napravili spektakl

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)