Četvorogodišnja devojčica Klio Smit, koja je nestala iz jednog kampa u Australiji pre 18 dana, pronađena je i bezbedno vraćena roditeljima. Policija je devojčicu pronašla u jednoj kući koja je samo sat vremena udaljena od kampa i tek nekoliko minuta vožnje od njene porodične kuće. Nakon što se devojčica vratila roditeljima, australijske vlasti objavile su snimak akcije spasavanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Policija je provalila u kuću u Karnarvonu, gradu udaljenom oko 100 km južno od kampa i pronašla malu Klio Smit u jednoj od soba, prenosi Rojters.

Na snimku se vidi kako policajac nosi devojčicu očiju pre nego što je policijski detektiv pita da li je dobro.

Kada se Klio nasmeši i klimne, on joj kaže: „Odvešćemo te da vidiš mamu i tatu, ok?“. Devojčica je sada ponovo sa svojim roditeljima koji su se očajnički molili za njen povratak.

„Naša porodica je ponovo cela“, napisala je njena majka Eli Smit na Instagramu.

Trenutak kada se Klio srela sa svojom majkom bio je jako dirljiv, a policajci kažu da je bilo mnogo poljubaca, zagrljaja i suza. Klio je bila dobro raspoložena i komunicirala je sa policajcima.

 

Mediji su preneli i sliku nasmejane devojčice iz bolničkog kreveta. Jela je slatkiš, a pored nje je bila njena majka.

Kako je Klio nestala?

Klio je bila sa porodicom na kompovanju kada je nestala. Boravili su u šatoru, a Klio je nestala tokom noći između pola dva i šest sati ujutru 16. oktobra.

Klio je spavala na krevetu na naduvavanje pored svoje mlađe sestre. Kada je njena majka, koja je spavala u drugom delu šatora ustala ujutru, Klio nije bila u krevetu, a vrata šatora su bila otvorena.

Kleo Smit Foto: Policija Zapadne Australije

Policija je sumnjala na otmicu, a majka devojčice je tvrdila da Klio nije mogla sama da napusti šator.

Operativna grupa od 100 policajaca je poslata iz glavnog grada Perta da se pridruži masovnoj potrazi iz vazduha, kopna i sa mora. Izviđački avioni su korišćeni za pretraživanje retko naseljenih mesta.

Muškarac (36) nalazi se u pritvoru nakon pronalaska devojčice i detektivi ga ispituju. Mediji su objavili da je završio u bolnici nakon što su navodno drugi zatvorenici pretukli. Policija nije objavila više detalja oko njegovog hapšenja. Poznato je da nije povezan sa porodicom Smit i da nije registrovani seksualni prestupnik.

BONUS VIDEO: Policija u akciji hapšenja pedofila širom Srbije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar