Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

O princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl neprestano se priča otkada su započeli avanturu raskidanja sa kraljevskom porodicom; neko vreme su proveli u Kanadi, američki predsednik Donald Tramp poručio im je, kad su krenuli u Ameriku da mu ne pada na pamet da ih izdržava i plaća im obezbeđenje novcem poreskih obveznika. Ipak, čini se da Hariju i Megan prilično dobro ide. Ako ništa, znaju dobro da se uhlebe gde god odu.

Priču o životu „kraljevskog“ para u Los Anđelesu za Sandej tajms napisala je njihova biografkinja Kejti Nikol, a ona počinje scenom raznošenja hrane najugroženijim građanima. Hari i Megan volontiraju za lokalnu dobrotvornu organizaciju, a pošto je Los Anđeles u karantinu, njih dvoje se ležerno vozaju gradom do Meganine kuće u kojoj je odrasla i vrtića koji je pohađala kao dete.

Makar su im tako izgledali dani dok paparaci nisu otkrili gde su, pošto su u tajnosti planirali selidbu u LA krajem prošle godine pošto su se vratili iz Afrike. Tamo su dali i emotivni televizijski intervju svom prijatelju i voditelju Tomu Bredbiju u kojem su ispričali koliko pate zbog sukoba unutar kraljevske porodice i raskoraka između dužnosti i potrebe da budu nezavisni.

Foto: P&P/Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Meganina majka – jedini član njene porodice sa kojim je ostala bliska – živi u LA, a Nikol piše da su Hari i Megan želeli da njihov sin Arči odrasta uz nju. Filmski producent Tajler Peri je 14. marta poslao svoj privatni avion iz Atlante da pokupi Harija i Megan iz Vankuvera i prebaci ih na Beverli Hils.

Sada žive u jednoj od Perijevih vila vrednoj15 miliona funti, a bliske komšije su im Elton Džon i Opra Vinfri. Vila je ionako bila dobro ograđena, ali su brzo podigli dodatnu zaštitu kako bi sačuvali privatnost.

Uprkos luksuzu, Hariju je navodno počeo da nedostaje otac, princ Čarls. Nikol u tekstu za Sandej tajms to ne pominje, ali su britanski tabloidi – kada je saopšteno da je Čarls pozitivan na koronavirus – pisali da je između Harija i Megan došlo do nesuglasica jer Hariju supruga zapravo nije dopuštala da poseti oca.

Nikol umesto toga ističe da je Čarlsova bolest zbližila Harija sa bratom, pošto su se on i Vilijam redovno čuli telefonom.

U međuvremenu je bilo turbulentno – zbog pandemije su odložili društvene aktivnosti, a Megan je izgubila parnicu sa tabloidom koji je objavio isečke iz pisma koje je poslala ocu, Sada stvari, ako je verovati njihovoj biografkinji, stoje daleko bolje.

Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pročitaj i:

Nedavno su proslavili Arčijev prvi rođendan, a slavljeničku tortu – bez šećera, podrazumeva se – ispekla je sama Megan. Arči je, prema navodima njihovih prijatelja, dete vesele naravi koje se baš nameračilo da nauči da hoda.

Izvori kažu da su Hari i Megan zadržali mali deo kućnog osoblja: dadilju i kućepaziteljku, između ostalog. Planovi za nadalje zavisiće i od toga gde će se skrasiti. Iako se šuškalo da traže dom na Malibuu i Bel eru, njihovi prijatelji ističu da Hari i Megan žele da se drže podalje od Holivuda i da im je važno da budu blizu prirodi.

Navodno su već snimili kuću u bogatom naselju uz more vrednu 13 miliona dolara; u kući se nalaze teretana i bioskop, a ima i bazen da im bude lakše da se sa britanske prešaltaju na kalifornijsku klimu.

U tekstu se navodi i da kraljevski par, po okončanju vanrednih mera, čeka bogat društveni život. Džordž i Amal Kluni pripremaju se da više vremena provode u Los Anđelesu, a u gradu su i Meganine drugarice Ebigej Spenser, Serena Vilijam i Dženifer Garner.

Po svoj prlici će se intezivno družiti sa Elen Dedženeris, Leonardom Dikapriom sa kojim se Hari združio na nekom okupljanju,

Sudeći po izvorima sa kojima je razgovarala njihova biografkinja, Harija i Megan čeka svetla budućnost na Zapadnoj obali; neko je čak primetio da će se Megan sigurno više dopasti da se budi uz Dobro jutro, Ameriko nego Dobro jutro, Britanijo, program u kojem Pirs Morgan nije propuštao priliku da je kritikuje svako malo.

Foto: P&P/Rachpoot/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nikols, međutim, pomalo tendenciozno sriče narativ koji je stvorila sama Megan kada je krenuo čitav haos u Britaniji; ona je tamo bila nesrećna, mislila da se protiv nje kuju zavere, oduzeli su joj finansijsku slobodu, osećala se kao autsajder, niko je nije pitao kako je, a toliko je radila i svi su se plašili da će samo pregoreti.

Stav Britanaca prema Megan Markl je prilično unison – ona im je otela princa, onog lepšeg, mlađeg i šarmantnijeg, omađijala ga i odvela u Ameriku. Amerikanci, sa druge strane, Meganin povratak na neki način doživljavaju kao malu pobedu.

Za progresivce, kako je rekao nekadašnji lični sekretar Ledi Di Patrik Džefson, Megan je ona koja je preživela toksičnu britansku kuluturu snobova; za one konzervativnije Megan je ona koja je iskoristila svoje pravo punokrvne Amerikance da pokaže kraljici srednji prst i tim konzervativcima Megan i Hari izgledaju kao da su okrenuli leđa zemlji koja im je dala sve.

Poređenja Megan Markl sa Volis Simpson takođe su pretenciozna – Volis i princ Edvard su bili prognani (na Bahame, doduše, ali i dalje prognani) i kraljevska porodica se dobrano potrudila da ih se reši. Hari i Megan su sami odlučili da odu. Na kraju krajeva, u Los Anđelesu ih čekaju novi pokrovitelji ako kraljica do kraja pritegne slavinu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar