Foto: Goran Srdanov/Nova.rs; printscreen

Regionalni mediji danas pomno prate izborni dan u Srbiji, gde se održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Glavna vest na brojnim medijima u regionu – u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, upravo je izborni dan u Srbiji.

Tako hrvatski „Jutarnji list“ piše o brojnim nepravilnostima koje su do sada zabeležene. Pod naslovom „Izbori u Srbiji: Crni džipovi, ljudi u kombijima, napadnuti promatrači, strah od bugarskog voza…“ portal donosi tekst o pokušajima krađe izbora koje su naši građani do sada primetili.

Foto: Printscreen Jutarnji list

U pitanju su informacije o bugarskom vozu, čudnim crnim džipovima koji kruže kod biračkih mesta i napadi na članove posmatrača raznih organizacija.

Takođe, hrvatski portal Index uživo prati razvoj situacije u Srbiji.

U blogu pod nazivom „Izbori u Srbiji: Dodik glasao pred kamerama, napadnuti promatrači“, portal iz minuta u minut izveštava o izbornom danu, a posebnu pažnju privukao je potez predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

On je naočigled brojnih novinarskih ekipa otvorio svoj glasački listić i zaokružio broj na stolu, tako da su svi mogli da vide za koga je glasao.

Foto printscreen Index

Ko je u pitanju, zaključite sami.

Podgoričke „Vijesti“ takođe uživo prate izbore u Srbiji. Na tom portalu je aktuelan blog pod naslovom „Izbori u Srbiji, u Crnoj Gori se glasa na četiri mesta“.

Foto: Printscreen Vijesti

Pored toga, ovaj mediji donosi analizu situacije, sa naslovom „Borba za spas demokratije u Srbiji“.

Portal Klix iz Bosne i Hercegovine, pored aktuelnih vesti, donosi i tekst pod naslovom „Počeli izbori u Srbiji: Da li ujedinjena opozicija može pomrsiti račune Vučiću“.

Foto: Printscreen Klix

U ovom tekstu je fokus na analizi toga da li opozicija može da ostvari pobedu nad Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sve najnovije informacije o izborima možete pratiti u našem blogu uživo

Takođe, sve izborne nepravilnosti možete pratiti u blogu #Izborise

Ako se suočavate sa pretnjama, ucenama ili bilo kakvih pritiscima tokom izbornog procesa, pišite nam na mejl [email protected] kako bismo objavili dokumentovane nepravilnosti iz vaše opštine ili grada i sa samog biračkog mesta.

BONUS VIDEO Gužva na glasačkom mestu na Novom Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare