Foto: Printscreen/Twitter/The Recount

Televizija Foks Njuz prekinula je prenos govora portparolke Bele kuće Kejli Mekenani u kojem je ona ponovila da Donald Tramp ne prihvata poraz na predsedničkim izborima u SAD i ponovila priču o izbornoj krađi i prevari za koju nije ponudila dovoljno dokaza.

Obraćajući se medijima noćas u „ličnom svojstvu“ tokom skupa organizovanog u sedištu Republikanskog nacionalnog komiteta, Mekenani je rekla da republikanci žele da se „prebroji svaki legalni glas a da se svaki nelegalni odbaci“. U tom trenutku je doskorašnja omiljena mreža Donalda Trampa prekinula emitovanje brifinga.

Pročitajte još:

Voditelj Foks Njuza Nil Kavuto tada je prokomentarisao: „Čekaj, čekaj malo, mislim da ovde moramo da budemo vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu za prevaru i nelegalne glasove. Ako nema više detalja koji to potkrepljuju, ne možemo nastaviti sa emitovanjem njenog obraćanja. Želim da budem siguran da imaju nešto što ide u prilog tim tvrdnjama, ali su sad to samo eksplozivne optužbe da druga strana namešta i vara. Ako donese dokaz za to, naravno, vratićemo prenos. Do sada je rekla da druga strana ‘pozdravlja prevaru i nelegalnoglasanje’. Ne tako brzo'“.

List Vašington post navodi da je odluka o prekidu prenosa obraćanja Mekenanijeve bila upravo Kavutova.

Foks Njuz, mreža u vlasništvu Ruperta Merdoka tokom protekle, brune izborne sedmice, polako je prekinula svoje dobre odnose sa Trampom. Fok je zapravo bio jedan od prvih medija koji je proglasio pobedu demokrate Džoa Bajdena u Arzoni, jednoj od ključnih država.

Neki republikanski političari i dalje odbijaju da priznaju Bajdenovu pobedu na izborima. Vođa većine u Senatu Mič Mekonel rekao je juče da Tramp ima puno pravo da istraži navodne nepravilnosti u glasanju, a u svom govoru u Senatu nije priznao Bajdena kao izabranog predsednika.

Trampov tim je pokrenuo tužbu pred saveznim sudom, navodeći da je sistem glasanja poštom u Pensilvaniji (još jednoj važnoj državi u izbornom sistemu) prošao bez nadzora i provere i zatražili su hitno zaustavljanje potvrde Bajdenove pobede u toj saveznoj državi.

Inače, navodi Gardijan, Trampov tim i republikanci su več podneli više tužbi zbog izbornih nepravilnosti a dve su već odbačene u Džordžiji i Mičigenu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)