Foto:E-Stock/Petar Jovanović

Nakon sprovedenih kontrolnih laboratorijskih, dijagnostičkih i fizikalnih pregleda lekari su izrazili zadovoljstvo dobrim opštim stanjem Njegovog preosveštenstva Episkopa budimljansko-nikšićkog i administratora Mitropolije crnogorsko-primorske g. Joanikija, i konstatovali da je lečenje uspešno privedeno kraju, saopšteno je iz informativne službe Eparhije budimljansko-nikšićke.

Kako su naveli u saopštenju, serološkim testom utvrđeno je odsustvo IgM i prisustvo IgG antitela, te se može reći da je organizam stvorio imunitet na koronavirus.

Povezane vesti:

„Po trenutno važećim epidemiološkim merama zakonski period samoizolacije episkopa Joanikija je istekao, a takođe i period izolacije namenjen za odmor i oporavak koji je određen od strane lekara“, navodi se na sajtu Eparhije budimljansko-nikšićke.

Dalje su naveli da „u ime Episkopa Joanikija, kao i u ime Eparhije budimljansko-nikšićke izražavamo zahvalost menadžmentu i medicinskom kolektivu Opšte bolnice Berane na uloženom trudu i pokazanom profesionalizmu prilikom potrebnih dijagnostičkih pregleda i pružanja medicinskih usluga za vreme Episkopovog kućnog lečenja“.

„Posebnu, srdačnu zahvalnost iskazujemo lekaru Episkopa, đakonu dr Nikodimu Radenoviću i medicinskim sestrama Branki Delević i Dijani Čukić“, zaključeno je u saopštenju.

Podsetimo, informativna služba Eparhije budimljansko-nikšićke je 4. novembra saopštila da je Joanikije pozitivan na koronavirus, i od tada se nalazio u samoizolaciji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare