Foto: Reuters from a video

Cisterna za gorivo eksplodirala je u pograničnom gradu Islam Kala u avganistanskoj provinciji Herat na iranskoj granici u kojoj je povređeno najmanje sedam osoba i izgorelo više od 500 kamiona, javila je iranska državna televizija. Put između grada Herata i Islam Kala opasan je deo autoputa kojim Avganistanci retko putuju noću zbog straha od napada kriminalnih bandi i talibana.

Uzrok eksplozije nije poznat, a guverner provincije Herat je izjavio da je još rano da se govori o eventualnim žrtvama.

On je naveo da avganistanski vatrogasci nisu imali dovoljno sredstava za gašenje požara i da je zatražio pomoć od Irana u vidu vatrogasnih letelica.

Zbog velikog požara kola hitne pomoći imaju problema da stignu do ranjenih i da se približe mestu eksplozije, rekao je portparol regionalne bolnice u Heratu.

Do sada je, prema njegovim rečima, u bolnicu primljeno sedmoro povređenih u požaru.

Iranska novinska agencija ISNA prenela je izjave vozača kamiona da je do sada izgorelo više od 500 kamiona koji prevoze prirodni gas i gorivo.

Dve eksplozije na graničnom prelazu bile su toliko jake da ih je registrovao NASA-in satelit.

Put između grada Herata i Islam Kala opasan je deo autoputa kojim Avganistanci retko putuju noću zbog straha od napada kriminalnih bandi i talibana.

Avganistanske službe bezbednosti postavile su kontrolne punktove i pomagale vatrogasnim i vozilima hitne pomoći koja su stizala sa graničnog prelaza.

Granični prelaz Islam Kala udaljen je oko 120 kilometara zapadno od grada Herata. To je glavna tranzitna ruta između Avganistana i Irana.

Sjedinjene Američke Države dozvoljavaju Avganistanu uvoz goriva i nafte iz Irana kao deo posebne koncesije kojom se Kabul izuzima od sankcija Iranu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar