Foto: EPA-EFE/Henry Nicholls

"Pabovima u Velikoj Britaniji biće dopušteno da zabrane ulaz gostima koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa. Oni koji će hoće da uđu, pokazivaće dokaz da su vakcinisani ili da imaju skoriji negativni test na koronavirus", pišu britanski mediji aludirajući na jučerašnje izjave premijera Borisa Džonsona.

Pročitajte još:

Naime, Džonsnon je juče rekao da bi moglo doći do toga da o svemu odlučuju vlasnici i dodao kako koncept potvrde o vakcinisanju ne bi trebao da bude toliko stran.

Britanski premijer kazao je kako bi o „Kovid propustnicama“ mogli da individualno odlučuju  poslovni subjekti , prenosi San.

U Izraelu je ista situacija u pubovima i barovima iskorištena kako bi se mladi ljudi potaknuli na cijepljenje, a o istom se razmišlja i na sjeveru Europe, iako tamošnji građani tome pružaju žestok otpor.

Trener fudbalskog kluba Harov Broug, Stiv Baker, kazao je da je premijer krenuo pogrešnim putem kada je otvorio vrata sertifikatima o vakcini.

„Prvo su rekli da će nam biti potrebna da bismo gledali utakmice, a danas da će nam možda biti potrebna i u pubovima“, rekao je on.

Vlasnici kafića takođe su ogorčeni.

„To što se vlast odriče odgovornosti i traži od pabova da donesu moralnu procenu je potpuno neprihvatljivo“, kazao je predsednik britanskog udruženja pabova Greg Mulholand.

„Uz to što moramo da zapošljavamo dodatno osoblje koje bi usluživalo ljude za stolovima, ideja da konobari stoje na vratima i traže kovid propustnice je apsurdna“, istakao je on.

Vlasnici pubova mogli bi da se suoče s izborom hoće li biti polu-puni i poštivati socijalnu distancu ili će iskoristiti puni kapacitet i tražiti dokaze o vakcinisanju.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar