Foto: EPA-EFE/JESSICA TAYLOR/UK PARLIAMENT / HANDOUT

Premijer Boris Džonson, pod pritiskom je zbog upravljanja državom tokom pandemije koronavirusa, a obećao je u utorak da će transformisati Britaniju i da se neće zadovoljiti "statusom kvo" nrgo će krenuti sa izgradnjom novih domova, poboljšanjem obrazovanja i podsticanjem zelene ekonomije.

U govoru na skupu njegove Konzervativne stranke, koja sve više kritikuje svog lidera, Džonson je izneo svoju viziju zemlje u kojoj je pandemija COVID-19 razotkrila duboko ukorenjenu nejednakost.

On je naveo područja kojima će se baviti, a među njima su stanovanje, obrazovanje, radna mesta, klimatske promene i kriminal.

Pročitajte još:

Međutim Džonson je ponudio i nekoliko naznaka o finansiranju nakon ogromnih izdataka za probijanje budžeta za borbu protiv pandemije, a opozicione stranke kritikovale su govor zbog toga što je to „uobičajena groznica“ sa oskudnim detaljima o tome kako će zaštititi radna mesta ili uspostaviti kontrolu nad sve većim brojem zaraženih koronavirusom. Britanija je zabeležila najveći broj umrlih od korone u Evropi.

„Prošli smo kroz previše frustracija i poteškoća samo da bismo se zadovoljili statusom kvo i mislili da život može da ide dalje kao i pre kuge“, rekao je na godišnjoj konferenciji svoje stranke.

„Istorija nas uči da događaji ove veličine, ratovi, glad, pošasti, događaji koji pogađaju čitavo čovečanstvo, kao ovaj virus, ne dolaze i odlaze… Misija ove zemlje je samo obnavljanje normalnosti, ali zo nije dovoljno dobro.“

Kritičari napadaju Džonsona da je i on izgubio kontrolu nad pandemijom koronavirusa u Britaniji.

„To je samo vrsta pobune i propagande koju biste očekivali od ljudi koji ne žele da ova vlada uspe, a koji su želeli da zaustave Bregzit i sva ostala naša obećanja“, rekao je Džonson.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar