Foto: EPA/JASMIN BRUTUS

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili su tri osobe, od kojih je dvoje pripadnika Granične policije BiH, zbog sumnje da su primali mito prilikom zapošljavanja kadeta u Graničnu policiju BiH, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

POGLEDAJTE JOŠ:

Navedeno je da u akciji učestvuje nekoliko desetina pripadnika SIPA, a da su u okviru pretresi prostorija pojedinih institucija BiH.

Sarajevski portal Klix objavio je da su u toku pretresi u Centralnoj istražnoj kancelariji, kao i da su privedeni članovi Komisije za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH.

Iz SIPA-e je saopšteno da njihovi pripadnici sprovode akciju u Kantonu Sarajevo i Srednjebosanskom kantonu, a da se osumnjičeni u Graničnoj policiji terete za primanje mita.

Portal Klix je naveo da je za prijem kadeta traženo između 15 i 20 hiljada konvertibilnih maraka (između 7,5 do deset hiljada evra).

Nedavno se pojavila informacija da je na adresu ministarstva bezbednosti BiH, Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA), Uprave policije Federacije BiH i Kancelarije Erika Larsona, američkog pravnog savetnika u sarajevskom antikoruptivnom odeljenju, stiglo pismo u kojem se otkrivaju neregularnosti u vezi s konkursom za prijem kadeta u Graničnoj policiji BiH.

BONUS VIDEO Hapšenje u Sarajevu

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram