Iz Tužilaštva BiH potvrđeno je da je jutros uhapšen direktor Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić.

„Po nalogu Tužilaštva BiH lišen je slobode osumnjičeni Osman Mehmedagić. Lišavanje slobode realizovali su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo“, naveli su iz Tužilaštva BiH.
Kako je rečeno, Tužilaštvo BiH vodi istragu u kojoj se osumnjičeni Mehmedagić tereti za krivična dela zloupotrebe položaja ili ovlašćenja, krivotvorenja isprave i pranja novca, prenosi Klix.ba. 

„Postupajući tužilac koordinira rad ovlaštenih policijskih službenika na terenu te će tokom dana narediti daljnje aktivnosti u predmetu“, navedeno je iz Tužilaštva.

Iz MUP-a KS saopšteno je da su, postupajući po zahtevu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili slobode O. M. iz Sarajeva i da se on nalazi u službenim prostorijama na kriminalističkoj obradi.

„U vezi s navedenim, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS poduzimaju određene operativne i kriminalističko istražne mere i radnje na području Kantona Sarajevo“, navedeno je iz Odeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS.

Podsetimo, Tužilaštvo BiH provodi istragu u vezi s validnošću diplome direktora OSA-e.

BONUS VIDEO Hapšenje Mehmedagića u Sarajevu 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)