Foto:Shutterstock

Budvanski kriminalistički inspektori uhapsili su juče državljanke Bosne i Hercegovine Sanelu Mujkić (39) i Alisu Delić (29) iz Banja Luke, koje su u centru grada pokušale da odžepare svoga sunarodnika, koji je došao na odmor.

Njih su inspektori, kako je rečeno podgoričkim Vijestima, primetili u Mediteranskoj ulici dok su pokušali iz torbe jednog bosanskog državljanina da uzmu novčanik. Bosanke su pokušale da pobegnu, ali su ih insperktori sustigli i uhapsili.

Sumnja se da su njih dve deo ozbiljne grupe koja se bavi džeparenjem i koja je sa tom namerom došla u Budvu , pa bile izvidnica za grupu koja je tokom leta trebalo da dođe.

Budvanska policija je protiv bosanskih državljanki podnela krivičnu prijavu zbog krivičnog dela „teška krađa u pokušaju“, koja će biti prosleđena bosanskom tužiulaštvu. Njih dve su juče proterane iz Crne Gore i zabranjen im je ulazak.

Sa prvim gostima nakon pandemije i otvaranja granica u Budvu su stigli i gosti čija namera svakako nije odmor. Gotovo svake godine uoči sezone u Budvu dolazi i veliki broj stranih državljana koji se bave krađama, upadaju u apartmane i hotelske sobe, na ulici i plažama džepare turiste.

Samo tokom prošle godine crnogorska policija je uspela tokom leta da procesuira više državljana BiH, Makedonije, Srbije… koji su počinili krivična dela krađe i teške krađe.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar