Foto: EPA-EFE/Karoly Arvai/kormany.hu

Policija je privela dve ženske osobe zaposlene u Kliničkoj bolnici Dubrava zbog osnovane sumnje da su pljačkale zaražene pacijente na respiratorima. Jedna ima 51, a druga 45 godina.

Pročitajte još:

Kako navodi policija, jedna žena (51) sumnjiči se da je počinila tešku krađu i pet kaznenih dela novčane prevare od kojih su dve u pokušaju, dok se druga (45) sumnjiči za četiri teške krađe.

Od novca kupila čizme

„Sumnja se da je 51-godišnjakinja prilikom obavljanja posla, između 13. i 14. januara 2021. godine, sa ciljem protivpravnog prisvajanja tuđe pokretne imovine, u Zagrebu na adresi Aveniji Gojka Šuška, iskoristivši teško stanje pacijenta koji se lečio u zdravstvenoj ustanovi, iz jedne od bolničkih prostorija otuđila njegov novčanik sa dokumentima i bankovnim karticama“, navela je policija.

Nakon krađe, u sledeća dva dana, sumnja se, otuđenim karticama u dva navrata je sa bankomatima na području grada Zagreba neovlašćeno podigla novac, dok je u još dva navrata pokušala to da učini, ali su transakcije odbijene.

Pročitajte i:

Takođe se sumnja da je 14. januara 2021. godine oko 14:30 časova u radnji u Zagrebačkoj ulici, jednom od otuđenih kartica neovlašćeno obavila kupovinu ženskih čizama. Materijalna šteta iznosi oko 10.300 kuna“, izvestila je policija.

Njena mlađa koleginica ukrala je nešto više novca.

„Isto tako, sumnja se da je 45-godišnjakinja između 15. novembra 2020. godine i 19. februara 2021. godine, s ciljem protivpravnog prisvajanja tuđe pokretne imovine, u istoj zdravstvenoj ustanovi, iskoristivši teško zdravstveno stanje četvoro pacijenata, koji su se tamo nalazili na lečenju, iz bolničkih prostorija otuđila njihove novčanike, mobilne telefone i nakit. Deo ukradenog nakita, sumnja se, prodala je zlatarama, a dobijeni novac zatim je potrošila na sopstvene potrebe. Materijalna šteta iznosi oko 27.500 kuna“, rekli su iz policije.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare