Foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

Jedno odeljenje u Kliničkoj bolnici Dubrava danas je ostalo bez struje u jednom trenutku, pa je medicinsko osoblje moralo ručno da upravlja respiratorima, javio je 24 sata.

Novi predsednik Upravnog odbora KB Dubrava i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Sivio Bašić, rekao je u razgovoru za RTL.hr da je jednostavno došlo do preopterećenja i iskakanja jednog prekidača, te da su tehničari odmah rešili problem.

Agregati se nisu upalili, objasnio je, jer je to bio samo jedan mali strujni krug. „To je poput osigurača koji iskače“, uporedio je Bašić, tvrdeći da pacijenti nisu bili ugroženi u periodu bez struje te da bi se agregati upalili da je struja nestala u celoj bolnici.

Pročitajte još:

Da je odeljenje sa respiratorima u KB Dubrava danas u jednom trenutku ostalo bez struje, te da se respiratorima moralo mehanički rukovati, nezvanično su saznali iz 22 sata.

Ova zagrebačka bolnica u celosti je pretvorena u ustanovu za lečenje obolelih od koronavirusa.

Zbog toga je medicinsko osoblje KB Dubrava protestovalo u petak.

Okupljenji lekari i medicinske sestre upozorili su na teške uslove rada s obzirom da imaju veliki priliv bolesnika, a malo osoblja, te istakli da ne žele da budu jedina kovid bolnica.

“Hrvatska i Zagreb ne mogu svesti Dubravu da bude jedina kovid bolnica. Svi se bore, pa tako i mi, ali nije u redu da mi budemo jedini”, rekla je tom prilikom jedna od okupljenih medicinskih sestara.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Hrvatskoj je, na testiranih 8.026 uzoraka, zabeleženo 2.179 novih slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 16 pacijenata, saopštio je danas Nacionalni štab.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar