Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Crnogorsko ministarstvo kapitalnih investicija počelo je da objavljuje dokumentaciju o projektu izgradnje autoputa Bar-Boljare, a potpredsednik vlade Dritan Abazović poručuje "da se time otvara crnogorska Pandora".

PROČITAJTE JOŠ:

„Posvećeni smo povećanju ukupne transparentnosti. Hvala Ministarstvu kapitalnih investicija, ministru Mladenu Bojaniću i svim članovima Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije, kao i Vanji Ćalović, šefici stručnog tima, na saradnji. Ruka pravde ne sme da stane“, naveo je Abazović na Tviteru.

Iz Vlade su rekli da je Ministarstvo kapitalnih investicija, na osnovu dogovora sa Abazovićem koji je predsednik Nacionalnog saveta za borbu protiv korupcije na visokom nivou, i nakon stvaranja tehničkih preduslova, počelo sa objavljivanjem dokumentacije u vezi sa realizacijom projekta autoputa Bar-Boljare, prenosi RTCG.

„Za sada su široj javnosti prvi put dostupne prethodno rađene studije opravdanosti za ovaj projekat, dok je u toku priprema nove Studije opravdanosti za čitav projekat autoputa Bar-Boljare uključujući cost-benefit analizu, što se finansira sredstvima Evropske komisije putem mehanizma Investicionog okvira za Zapadni Balkan, a od strane Evropske komisije se očekuje podrška nastavku realizacije ovog projekta“, piše u saopštenju.

Dosad su objavljeni zakon o auto-putu Bar-Boljare, ugovor o projektovanju i izgradnji auto-puta, studije opravdanosti za autoput Bar-Boljare i izveštaj o statusu i dinamici radova, a iz Vlade najavljuju da će nastaviti sukcesivno objavljivanje dokumenata.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare