Foto:INSTAGRAM @LAVISHMACK /via REUTERS

Jedna žena je poginula, a tri osobe su lakše povređene u Mineapolisu, u američkoj državi Minesota, kada se muškarac automobilom zaleteo u grupu antirasnih demonstranata.

PROČITAJTE JOŠ:

Žena, koja je identifikovana kao Diona Knajdek (31), učesnica jučerašnjeg protesta u Mineapolisu, prebačena je u kritičnom stanju u lokalnu bolnicu gde je preminula, a još tri osobe zadobile su lakše povrede kada je, kako pokazuju prvi rezultati istrage, vozač terenca udario parkirano vozilo bacajući ga u okupljenu gomilu, saopštila je policija.

Sumnja se da je vozač možda bio pod uticajem droge ili alkohola u trenutku počinjenog dela sinoć nešto pre ponoći, a njega su okupljeni građani nakon incidenta izvukli iz kola, udarali i zadržali do dolaska policije, kada je prebačen u bolnicu.

Motivi za ovo delo još nisu poznati, a po izjavama nekih svedoka on je vozio prilično brzo i dodatno je ubrzao kada se približio okupljenim demonstrantima koji su blokirali ulicu, navodi AP.

Okupljeni su protestovali zbog smrti Vinstona Smita Džuniora, Afroamerikanca koga su 3. juna ubili policajci koji su pokušali da ga privedu.

Policija tvrdi da je ubijen u razmeni vatre i da su mu u automobilu pronašli pištolj i municiju, dok njegova saputnica tvrdi da nije bio naoružan.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)