Foto:EPA/BORIS PEJOVIĆ

Dok traje treći dan pritvora episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika Srpske pravoslavne crkve, odvija se neviđena medijska hajka i pritisak na državne organe da ne postupaju u skladu sa propisima, već u skladu sa očekivanjima dela javnosti, ocenili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Odluka o pritvoru, kakva god da bude, biće zasnovana isključivo na zakonu, kao prema bilo kom drugom građaninu naše države, ističe DPS.

Ta stranka navodi da beogradski tabloidi i deo domaćih medija, kao i pojedini opozicioni predstavnici i crkveni velikodostojnici, vode medijski rat kakav nije viđen još od devedesetih godina.

Ističe se da će sramno svedočanstvo takvog nemoralnog i neetičkog pristupa ostati i juče plasirana falsifikovana fotografija navodnog prebijanja dečaka od strane policije u Nikšiću.

„Sve strukture koje ovih dana združeno atakuju na Crnu Goru treba da znaju da je Crna Gora država vladavine prava, koja ne vodi krstaški rat ni protiv Srpske pravoslavne crkve, ni protiv Srba u Crnoj Gori, i da su uzaludni pritisci iz Beograda i njihovih domaćih poslušnika da utiču na sudsku odluku“, piše u saopštenju DPS, prenosi RTCG.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare