Milo Đukanović Foto:AP Photo/Darko Bandic

Predsednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović prisustvovao je danas Kongresu Alijanse žena DPS-a. Tom prilikom izjavio je da je ta partija spremna za političke promene u Crnoj Gori i ocenio da aktuelna vladajuća većina želi Crnu Goru da vrati decenijama, možda čak i vekovima unazad.

„Mislim da oni žele da nas vrate u Srednji vek i da žele da aktuelne izazove sa kojima se suočava savremeno čovečanstvo rešavaju verskim dogmama iz Srednjeg veka. To ne treba Crnoj Gori“, rekao je Đukanović.

On je istakao da ta partija nikada nije pribegavala kreiranju instant rešenja koja ne bi mogla izdržati dugoročnu probu vremena.

“Tako da ni ideju rodne ravnopravnosti u DPS-u nismo doživeli kao jednu od ideja koje su u trendu, niti dio modernog narativa savremene politike. Rodnu ravnopravnost u DPS-u doživljavamo kao izazov na putu emancipacije crnogorskog društva”, naveo je Đukanović.

On je ocenio da je sve što su radili imalo tu ideju emancipacije crnogorskog društva.

“I kada smo devedesetih vrlo uspešno čuvali mir i godinama koje su sledile učvršćivali svest važnosti multietničkog sklada i kada smo uspostavljali ekonomsku održivost i time snažili ekonomsko dostojanstvo naše zemlje i svakog građanina”, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, kada su obnavljali nezavisnost Crne Gore i upravljali je ka evropskom sistemu vrijednosti, tako je i „danas kada smo posebno posvećeni pitanjima rodne ravnopravnosti”.

Dodajemo, na današnjoj sednici je za novu predsednicu Alijanse žena Demokratske partije socijalista (DPS), izabrana Drita Lola, saopšteno je iz te partije.

BONUS VIDEO: Jasmina Dobrilović: Đukanović je trbuhozborac predsednikove misli

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar