Danilo Vučić Rad utakmica
Danilo Vučić Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Crna Gora ukinula je zabranu ulaska u tu zemlju za 18 stranaca, među kojima je i sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potvrđeno je iz Uprave crnogorske policije.

Među osobama sa spiska onih kojima je ukinuta zabrana su i predsednik Odbora za pravosuđe i državnu upravu i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Vladimir Đukanović, predsednik FK Crvena Zvezda Zvezdan Terzić, Milica Đurđević iz stranke Zavetnici, pevač Vlado Georgijev i fudbalska legenda Dušan Savić.

Kako je javila RT Crne Gore preispitane su i ukinute odluke o merama zabrane koje su izrečene iako za to nisu postojali zakonski razlozi.

„Za pojedine strance kojima je bio zabranjen ulazak utvrđeno je da ne postoje zakonski razlozi te su mere zabrane ulaska uklonjene iz elektronskih aplikacija za kontrolu i prelaženje državne granice“, naveli su iz policije.

Izdate su odgovarajuće smernice i nalozi u cilju preispitivanja pojedinih zabrana ulazaka u Crnu Goru donesenih u periodu pre stupanja na dužnost sadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i novog rukovodstva Uprave policije za koja su postojala saznanja da nisu postojali razlozi predviđeni Zakonom o strancima, objasnili su iz policije. Kako su naveli, ta saznanja proizašla iz zahteva advokata stranih državljana, njihovih pritužbi, navoda medija i slično. Prema Zakonu o strancima ulazak u Crnu Goru neće biti dozvoljen strancu ako to zahtevaju razlozi nacionalne, odnosno unutrašnje bezbednosti ili javnog zdravlja.

BONUS VIDEO: Zašto za Srbiju nije dobro da se Vučić bavi Crnom Gorom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare